Mission 737RE MK2 Deel 3

Och, jongens. Wat een geluid!

Mission 737RE Mk2Ik had al een tijdje geleden de speakers in elkaar gezet en stands gemaakt die lijken op de oorspronkelijke versies, maar dan niet ‘slanted’. Dus op het afwerken van de buitenzijde na zijn ze nu af. En daar heb ik een mooie oplossing voor gevonden in de vorm van hoogglans, ferrari-rode fineer. Neef Jan maar even een belletje doen, want dat moet natuurlijk op de micrometer nauwkeurig. Dat was de lijmactie van mijzelf niet, daarover in een andere blog meer.

Natuurlijk de frquentiecurve gemeten en daarom besloten om de reflexpoorten toch weer in te zetten. Hoog valt een beetje af en helemaal vlak was de curve maar de speakers klonken direct al lekker. In de ‘sweetspot’ met een beetje toe-in valt het hoog nog wat verder af, maar dat is wel vrij normaal als je geen directe lijn pakt. Dat was met gebruik van een hele oude (en makkelijk hanteerbare) solid state Pioneer stereoversterker uit eind jaren ’70.

Vervolgens aangesloten op mijn Arcam Diva AVR-350. En tja… het was het toch niet helemaal. Beetje wollig geluid, geen focus, geluid kwam niet los van de speakers. Met andere woorden teleurstellend. HOE KAN DIT? Om gek van te worden…totdat het kwartje viel; de versterker stond nog ingesteld op een speaker distance die helemaal niet overeenkwam met de luisterpositie. Aangepast en PATS! Alles viel in elkaar. Wat een mooi geluid. Alles goed geplaatst. Holografisch. Wow. Als in een bubbel en dan elk geluidje op een eigen plaats.

In Engeland een mooie selectie van nieuwe CD’s gekocht en onder andere het nieuwe album van Radiohead, A Moonshaped Pool. Afgespeeld met mijn Van Medevoort opgewaardeerde allesspeler van SONY ontstaat een geluidsbeeld dat omvattender is dan mijn thuisbioscoop. De nieuwe Aqualung van Jethro Tull in de Steve Wilson mix. Een nieuwe ervaring. Via mijn oude mini-disk desk (jawel) speelde ik voor het eerst in tien jaar weer eens Valleys in my Head van Diethelm & Famulari. Damn, die akoestische gitaar in stereo-effect met de delay op laaaang. Heerlijk.

O jee. Ik voel een nieuw project aankomen….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.