Volgende stap in de Mission 737 MkII – Matching subs

Tijd voor een volgende stap in de ontwikkeling van deze leuke update van de oude 737’s. Ze klinken echt top, maar ik mis toch iets… sublaag. Ik heb ze nu een tijdje draaien met een externe sub, maar de integratie van het sublaag met midlaag en hoger is toch niet top.

Ik ga daarom de komende dagen subs maken die bijna dezelfde afmetingen hebben als de Mission 737 MkII (iets dieper om mijn interne volume op >30L te krijgen). Idee is dan dat ik er een stack van ga maken waarin elke speaker een eigen subwoofer krijgt op basis van de Hypex DS2.0 in combinatie met de Peerless XLS10. Ik heb op basis van die combinatie al eens eerder een sub gemaakt die al een hele tijd dienst doet in mijn woonkamer. De Peerless is een hele bijzondere long-stroke subwoofer die een relatief beperkt volume nodig heeft voor een strak laag en een hoge Q. Omdat de subs de huidige stands vervangen heeft het bijna geen effect op de footprint. De speaker wordt op de zijde gemonteerd en geeft mij daarmee ook nog de mogelijkheid te experimenteren met subwoofers naar binnen of naar buiten gericht.

Spullen zoals gewoonlijk weer besteld bij Titus van Speaker&Co in Haarlem. Laat het 25mm hdf weer zagen bij de lokale bouwmarkt met 45gr hoeken zodat ik straks alleen nog de boel hoef te lijmen, frezen en monteren. Foto’s volgen!

Als beide subs dan af zijn komt de afwerking van zowel de speakers als de subs nog. Daarvoor ga ik iets speciaals doen wat je niet veel terugziet in traditionele hifi speakerbouw, maar waarin je wel mijn liefde voor gitaarspelen zult herkennen. Daarover in een latere post meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.