Fase 2 is klaar: subs voor Mission 737Re Mk2

Zoals ik in een eerdere post al schreef vind ik het laag van de Mission speakers nog een beetje aan de magere kant. Mijn -3db punt zit al rond 50Hz, dus het laagste octaaf ga je echt wel een beetje missen. Dus… subjes gemaakt die hetzelfde profiel hebben als de Mission’s MkII. De hoogte aangepast naar de ideale luisterhoogte van de tweeter en daarmee op basis van de Peerless XLS 10 het ideale volume van 30L gegeven door de diepte aan te passen. De magneet van de XLS hangt precies in het midden van de speaker en door hem wat lager in de kast te monteren ontstaat een lager zwaartepunt en daarmee meer stabiliteit voor de slanke constructie.

[supsystic-gallery id=2 position=center]

Gisteren de boel in elkaar geschroefd en de boel onder muziek gezet. Zelfs bij de eerste klanken hoorde ik het geluid al veel meer coherentie geven. En dat nog zonder het inmeten! Daar ga ik de komende dagen natuurlijk nog even mee tweaken, maar dat betekent eerst de versterkers en speakers even een tijdje inspelen.

En na fase 2 volgt nog fase 3; de afwerking. Zoals je misschien weet ben ik zelf nogal actief in de muziek en daarom ga ik een knipoog maken naar enkele iconische gitaarversterker merken. Daarover later meer. Eerst maar eens genieten van de muziek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.