SAM Systems Integral

SAM Systems Integral

Via verschillende media kreeg ik de SAM Systems Integral onder ogen. Een goede kwaliteit microfoon voor het uitversterken van je gitaarversterker. Uh, ‘uitversterken van je gitaarversterker’? Yep. Als je een optreden doet met een volledige band in een behoorlijke ruimte moet je ervoor zorgen dat het geluid dat uit je gitaarversterker komt ook over de hoofdspeakers voor de zaal klinkt. Als je dat niet doet en je wilt je gitaar toch laten horen, dan moet je hem zo loeihard zetten dat je elkaar op het podium niet meer kunt horen en je gehoorbeschadiging oploopt.

Er zijn verschillende klassieke manieren om dit te doen. Veel versterkers kennen een ‘line-out’ optie, waardoor je het geluid van je voorversterker naar je mengpaneel kunt sturen. Het vervelende van die optie is dat je dan niet precies het geluid hebt van je versterker omdat je vóór je speaker het geluid al aftapt. Daarom wordt er meestal gewerkt met een microfoon voor je speaker. Die wordt dan vaak net buiten het midden van de speaker geplaatst om een mooie geluid op te pikken.

Een nadeel van deze aanpak is dat je altijd loopt te klooien met extra microfoons, standaardjes e.d. Dat kost ruimte op het podium, is gevoelig voor verschuiven/omvallen, en je hebt niet altijd hetzelfde geluid.

SAM Systems heeft hier nu een leuke oplossing voor bedacht: een goede kwaliteit microfoon die je tussen je kast en je speaker monteert. Zo’n idee waarvan je denkt; ‘waarom heb ik dat niet bedacht?’. Altijd goed geluid, eenvoudig aan te sluiten, geen extra ruimte nodig op het podium en ook nog eens betaalbaar.

Vorig weekend via internet in de UK besteld, vrijdag aangekomen thuis en natuurlijk direct gemonteerd. Was wel iets meer werk dan ik dacht want de moeren waarmee de Marshall speaker was vastgemaakt waren net te kort om de extra ring op te vangen. van M5/20 naar M5/25 en dat paste prima. Wel even een extra ritje naar de bouwmarkt.

[supsystic-gallery id=4 position=center]

Nog wel een tip: als je gebruik maakt van de XLR doorvoer voor een gesloten kast moet je de behuizing van de XLR aansluiting omwisselen. Pas dan op met de schroeven, die zijn niet zo hard. Zorg dus dat je een goede kruiskop gebruikt van de goede maat. Deze feedback heb ik ook al gegeven naar SAM Systems, die trouwens heel snel, goed en persoonlijk reageren!

Komende woensdag de eerste echte live test. Thuis, verbonden aan mijn mengpaneeltje en DAW software kwam het geluid al heel mooi binnen. Ben benieuwd naar de live prestaties!

1 gedachte over “SAM Systems Integral

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.